Hlavní obsah

Schwarzenberg: Vláda je jako Lada Niva, vypadá příšerně, ale účel splní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se v pondělí po návratu z dovolené setkal s českými velvyslanci. Při té příležitosti přišla řeč i na hodnocení vlády. Schwarzenberg trojkoaliční kabinet přirovnal k ruskému terénnímu vozu Lada Niva. Vůz přes mnohé problémy dokázal splnit svůj účel a podobné je to podle něj i s kabinetem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Petr Nečas hovoří s vicepremiérem a ministrem zahraničních věcí Karlem Schwarzenbergem (vlevo)

Článek

"Já bych přirovnal naší vládu k něčemu, co snad někteří z nás z minulých dob znali. To byl ruský terénní vůz jménem Lada Niva, kterým jsem sám často jezdil. Vypadal hrozně, sedělo se v něm strašně, nicméně jel každou cestou, a kam jste chtěl, v horách, přes močály, všude jste s tím dorazil," prohlásil Schwarzenberg.

Foto: Profimedia.cz

Lada Niva

Vláda je podle něj podobná. "Vypadáme strašně jako v té Nivě. Vydává to podivné zvuky a zvenčí to vypadá, jako bychom se tam jenom prali. Ve skutečnosti je ale velice pracovitá, a spousta věcí se podařilo," dodal.

Vypovídá o tom i zlepšení ratingu země od Standard & Poor's. "Vláda dělá ty kroky, které slíbila. Že mezitím nebudíme dojem sehraného baletu, je mi jasné," uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám