Hlavní obsah

Schwarzenberg: Fischer změnil názor

Prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg v pondělí večer vydal prohlášení k vyhlášení nepřímé podpory Jana Fischera kandidatuře Miloše Zemana. Schwarzenberg věří, že Fischerovi voliči z prvního kola pochopí, že je pro ně stále přijatelnější než Miloš Zeman.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karel Schwarzenberg

Článek

V prohlášení mj. uvádí: „Jan Fischer založil svoji kampaň na úsilí o změnu. Zdá se, že svůj názor zase změnil, neboť podpořil pokračování stávajícího paktu Václava Klause a Miloše Zemana.

V prvním kole prezidentské volby se vymezoval proti Miloši Zemanovi a uváděl, že z kandidátů má názorově nejblíže ke mně. Minulý týden pak sdělil, že to bylo jen proto, aby získal podporu mých voličů pro druhé kolo. Nyní mění názor. Věřím, že lidé, kteří volili Jana Fischera na základě jeho proklamací, pochopí, že jsem pro ně stále přijatelnější než Miloš Zeman.“

Kalousek: Děkuji, nechci

Místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek zaslal z Bruselu Novinkám k Fischerovu vyjádření následující komentář: "Znám Honzu Fischera mnoho let. Vždycky dělal jenom to, co bylo výhodné pro něho. Když mu to náhodou nevyšlo, vydal prohlášení, že na to není pyšný. Pokud chce tomuhle někdo říkat slušná politika, děkuji, nechci".

Reklama

Výběr článků

Načítám