Hlavní obsah

Za bouřky zastavili, aby pomohli, zabil je spadlý strom. Lidé pro syna vybrali 1,3 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé v on-line sbírce vybírají peníze pro pětiletého syna dvojice lidí, kteří zemřeli 8. července po pádu stromu na auto při bouřce v Čížové na Písecku. Zatím se vybralo přes 44 tisíc eur (v přepočtu zhruba 1,3 milionu korun).

Foto: HZS Písek

Popadané stromy u obce Čížová na Písecku

Článek

Sbírku podle informací na serveru GoFundMe založil bratr muže zemřelého při neštěstí. Na sbírku upozornila pražská firma Maitrea, kde zemřelý pracoval jako grafik.

Muž a žena zemřeli před dvěma týdny, když na jejich osobní auto spadl během silné bouřky strom. V autě byly tehdy i dvě děti, které byly zraněny. Nebyly to ale děti zemřelého páru.

Na Písecku spadl strom na auto, zemřeli dva lidé, dvě děti byly převezeny do nemocnice

Domácí

„Na místě jsme zjistili, že muž a žena, kteří při nehodě přišli o život, zastavili a nabídli pomoc dětem, které se i s rodiči schovávali před bouří. Děti nastoupily, rodiče zůstali venku a za pár minut spadl na auto strom,” popsala tehdy nehodu mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová.

Zakladatel sbírky uvedl, že jeho bratr s partnerkou zemřeli během dovolené. Vybrané peníze chce poslat na speciální účet určený pro syna zemřelých a jeho prarodiče, kteří se o chlapce nyní starají.

Reklama

Výběr článků

Načítám