Hlavní obsah

Sazka vyzve výherce pohádkových miliard, aby se přihlásil. Peníze jsou připravené

Výherce rekordních 2,46 miliardy korun v evropské loterii Eurojackpot se o peníze stále ještě nepřihlásil. Pokud tak neučiní ani příští týden, Sazka jej k tomu vyzve, oznámil ve čtvrtek její mluvčí Václav Friedmann. Společnost má již peníze na účtu.

Foto: Sazka

Článek

"Zatím se o výhru nikdo nepřihlásil, přitom od soboty mu bude zbývat jen 14 dnů. Pokud by se nepřihlásil ani příští týden a zbýval mu už pouze jeden týden, tak zvažujeme, že bychom ho vyzvali," uvedl Friedmann.

Sazka však přesně neví, kdo vítězný tiket v Pardubickém kraji podal, a proto by nejspíše přistoupila k inzerátům či reklamě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle mluvčího Sazky není neobvyklé, že čekání na výherce trvá déle. "Nepřekvapuje nás to. Ten člověk nejspíš řeší spoustu i technických problémů – například kam si ty peníze poslat, jestli do českých bank, nebo do zahraničí," podotkl Friedmann a upozornil, že výherce může dodat čísla účtů i později v průběhu 60denní lhůty, kterou bude mít Sazka na jejich vyplacení.

Provozovatel loterie Eurojackpot již zaslal sumu v eurech Sazce na účet. Společnost je převedla na koruny v kurzu platném v den slosování, tedy 15. května.

O peníze nepřijde

S tím, že by se o výhru nikdo nepřihlásil, firma nepočítá. „Vzhledem k tomu, že vsadil den před zahájením losování v malé vesničce na Pardubicku tiket za 400 korun, je nepravděpodobné, že by losování nesledoval,“ řekl už dříve mluvčí Novinkám. Pokud by k tomu však došlo a peníze by si výherce vůbec nevyzvedl, sama Sazka si není jistá, co by se s nimi stalo.

Herní řád stanovuje, aby si výherce peníze vyzvedl do 35 dní, ani poté by však o ně nepřišel. Sazka po uplynutí lhůty pošle výhru zpět provozovateli loterie, který ji uloží na další tři roky. Komplikace s nakládáním s penězi způsobuje zejména fakt, že na jackpot se skládají loterijní firmy ze 16 různých zemí, kde se loterie hraje. V minulosti výhra svého majitele však dosud vždycky našla. [celá zpráva]

Psycholog: Musel to být masakr

Novinky v souvislosti s obrovským jackpotem oslovily i psychologa. Podle něj může být reakce na takovou výhru různorodá. „Pro výherce to musel být masakr, když zjistil, že vyhrál. Pocit štěstí si může užívat a do poslední chvíle napínat své okolí. V krajním případě mohl i umřít. Jeho tělo prostě nemuselo vydržet náhlý příval neskutečné radosti,“ řekl Novinkám psycholog Jaroslav Tržický.

Sazka je připravena poskytnout výherci poradenské služby. „Dali bychom mu kontakty na naše odborníky. Nejedná se pouze o psychology, ale třeba také o finanční poradce,“ uvedl Friedmann.

Anketa

Za jak dlouho byste se přihlásili o výhru 2,46 miliardy korun?
volal/a bych tam hned
39,4 %
za pár dní
50,9 %
asi by to trvalo pár týdnů
9,7 %
Celkem hlasovalo 3764 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám