Hlavní obsah

Sanitka i s pacientem uvízla na Blanensku v závěji

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dva nepříjemné zážitky v jednu chvíli má za sebou pacient, který byl sanitkou ve čtvrtek ráno transportován na Blanensku do nemocnice. Záchranáři totiž s autem a pacientem uvízli ve sněhové závěji v Olešnici. Ze sněhu se nebyli schopni sami dostat, proto na místo musela urychleně vyrazit další sanitka. Uvízlé auto pak vytáhli hasiči.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Vezli jsme pacienta, který potřeboval nemocniční péči, bohužel sanitka uvízla. Museli jsme ho proto přeložit do další, která už v pořádku dorazila do nemocnice. Při události nebyl nikdo zraněn, k ohrožení života pacienta nedošlo,“ potvrdila Právu mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Počasí v moravské metropoli nijak nenasvědčovalo celý den tomu, že jen o několik desítek kilometrů dál mohutně sněží. V jižních okresech nebyl se sněhem žádný problém, ve vyšších polohách Blanenska, Vyškovska a v podhůří Bílých Karpat ležela ujetá vrstva krytá posypem.

Jihomoravany jen potrápil silný vítr, který na několika místech Blanenska kácel stromy, u Letovic řidič dokonce narazil do vyvráceného stromu. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám