Hlavní obsah

Rozpusťte to celé, vzkázal Fiala Sobotkovi

Novinky, zpe
Praha

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) by neměl měnit jednotlivé ministry, ale rovnou rozpustit celou vládu. Prohlásil to šéf opoziční ODS Petr Fiala v reakci na Sobotkův dopis spolustraníkům, že plánuje vystřídat některé členy kabinetu a obměnit svůj tým.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ODS Petr Fiala

Článek

„Pan premiér by udělal nejlépe, kdyby tuto socialisticko-populistickou vládu rozpustil co nejdříve celou. Tím by nejvíce prospěl celé zemi,“ napsal Fiala na Twitter.

Předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík by nebyl tak razantní. Zbavil by se ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera a šéfa průmyslu Jana Mládka.

„Nepřísluší mně to, ale kdybych si měl vybrat z ministrů ČSSD, pak bych zrušil zbytečný post ministra Dienstbiera a vyměnil Mládka,“ řekl Gazdík Novinkám.

Premiérovo rozhodnutí na změny ve vládě však vidí spíše jako zahájení předvolební kampaně před volbami do Sněmovny, které budou příští podzim. „Od nových ministrů se koncepční nápady moc čekat nedají. Ale snad je to i výraz sebereflexe pana premiéra,“ dodal Gazdík. Prý by ho nepřekvapilo, kdyby chtěl Sobotka kabinet omladit.

Výběr článků

Načítám