Hlavní obsah

Rozpad pražské koalice? Zastupitelé ANO ostře proti Stropnickému

Praha

Trojkoalice (SZ, STAN, KDU-ČSL) opakovaně nedodržuje koaliční smlouvu a setrvání primátorčina náměstka Matěje Stropnického (Trojkoalice/SZ) v radě je neudržitelná, řekl po středečním jednání pražského zastupitelského klubu ANO jeho předseda Michal Hašek. Důvěru k primátorce Adrianě Krnáčové (ANO) klub neřešil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Matěj Stropnický

Článek

"Opakovaně se musíme zabývat nedodržováním platné koaliční smlouvy ze strany Trojkoalice, proto trváme na tom, což už jsme několikrát veřejně deklarovali, že situace Matěje Stropnického v radě je nadále neudržitelná. S tímto usnesení jdeme na jednání koalice," prohlásil předseda klubu.

Zda by zastupitelé za ANO byli ochotni hlasovat pro odvolání Stropnického, Hašek neřekl.

"Budeme o tom zítra (ve čtvrtek) jednat. Výsledky nechci předjímat," uvedl. Členové klubu ČSSD se na začátku týdne shodli, že by pro takový návrh ruce zdvihli.

O nedůvěře, kterou klub primátorce vyjádřil na posledním jednání, se Hašek vyjadřovat nechtěl. Platí prý dohoda, že se zastupitelé budou snažit spolu lépe komunikovat. [celá zpráva]

"Problémy máme, ale chceme nadále pracovat. Nebude to jednoduché, ale tu vůli zatím v tuto chvíli máme," uvedl.

"Panovala pracovní atmosféra, vycházíme si vstříc. Komunikace dosud nebyla ideální, ale budeme na tom pracovat a myslím, že jsme na dobré cestě," uvedla Krnáčová. Podle ní v klubu "nepanují žádné animozity".

Jednání špiček pražské koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice se uskuteční ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám