Hlavní obsah

Rošáda ve vedení ODS musí nastat, řekl šéf Senátu Přemysl Sobotka

Právo, Jitka Götzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) považuje výsledek senátních voleb za trošku tragický pro polarizaci v republice. Připouští, že ve vedení strany musí nastat změny, neboť odpovědnost za debakl musí převzít celé grémium ODS. Naznačil možnost, že v čele ODS už nebude Mirek Topolánek, který by ale mohl zůstat v křesle premiéra.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda Senátu Přemysl Sobotka přichází do štábu ODS.

Článek

"Mohu říci, že Topolánek může být premiérem a že může být někdo jiný předsedou ODS,“ řekl v sobotu v rozhovoru pro Právo Sobotka.

K úvaze pražského primátora Pavla Béma o svolání mimořádného kongresu ODS ještě před plánovaným prosincovým prohlásil: „ Jestli to někdo zvládne za týden nebo za dva, tak ať si to zorganizuje.“ Podle něj řešit vnitropolitickou situaci v emocích je největší nesmysl.

Sobotka je připraven znovu obhajovat svůj post druhého nejvyššího ústavního činitele: „Senát zůstává středopravicový, věřím, že si tuto tvář zachová. Pokusím se být znovu předsedou, je nás třicet pět a nikoliv pět,“ uvedl. Podle něj však záleží, zda ho klub ODS na tento post bude nominovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám