Hlavní obsah

Ropákem roku je exministr životního prostředí Brabec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titul Ropák roku 2021 udělili ekologičtí aktivisté bývalému ministrovi životního prostředí Richardu Brabcovi (ANO). Na tiskové konferenci o tom informoval Miroslav Patrik ze spolku Děti Země, který anketu pořádá. Jde o jubilejní, 30. ročník ankety.

Foto: Novinky

Richard Brabec

Článek

Brabec podle Patrika cenu získal z pěti důvodů, například za „rezignaci na vyšší obranu svěřeného veřejného zájmu při jednání o novém stavebním zákonu” nebo za „rozměklost resortu při potvrzování povolených výjimek z limitů znečišťujících látek v ovzduší pro uhelné elektrárny Počerady v září 2021 a Chvaletice v listopadu 2021”.

Ropákem roku je vicepremiér Havlíček, antiekologický výrok patří Brabcovi

Domácí

Zelenou perlu za antiekologický výrok udělili pořadatelé vůbec poprvé ženě – Pynelopi Cimprichové, místopředsedkyni hnutí Švýcarská demokracie.

Ta podle ekologických aktivistů v předvolební debatě řekla: „Rostliny potřebují kysličník uhličitý na fotosyntézu, aby vyráběly kyslík. Nevím, jak dalece se chce tento kysličník uhličitý snížit... A z čeho budou ty rostliny žít? Z čeho nám budou vytvářet kyslík?”

Reklama

Výběr článků

Načítám