Hlavní obsah

Romských asistentů v problémových lokalitách přibude, slíbil Pecina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr vnitra Martin Pecina chystá zvýšit počet asistentů prevence kriminality, kteří mají pomoci ke zklidnění situace v sociálně vyloučených lokalitách. Současných 130 převážně romských asistentů by mělo doplnit nových 70 například v Českých Budějovicích, Duchcově, Ostravě, Ústí nad Labem či Karviné, prohlásil Pecina ve středu na tiskové konferenci po jednání se zástupci Romů.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Pecina (ČSSD)

Článek

"Sociální problémy se prohloubily. Začal spor mezi majoritní společností a Romy, situace je vážná," prohlásil Pecina v reakci na sobotní protiromské protesty, kterých se v osmi českých městech zúčastnilo zhruba 1500 lidí.

Uvedl, že na nové romské asistenty už je vypsáno výběrové řízení. Vyzdvihl také spolupráci s neziskovými organizacemi, které se v problémových lokalitách zabývají prací s mládeží.

Související téma

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Martin Pecina

Sobotní protiromské protesty skončily zadržením 101 lidí. Nejvyhrocenější byla situace v Ostravě, kde bylo zraněno 25 policistů a demonstrantů. Na protiakce pořádané v některých městech proti rasismu a nesnášenlivosti přišla asi tisícovka účastníků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám