Hlavní obsah

Řidičům v Česku komplikují jízdu mlha a déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči ve středních Čechách a Zlínském kraji by si v úterý měli dát pozor na horší viditelnost způsobenou srážkami. Na Liberecku nabádají silničáři ke zvýšené opatrnosti při jízdě po vozovkách nižších tříd. Důvodem jsou mlhy a mrholení. Na Vsetínsku je zase na silnicích ve vyšších polohách zledovatělý sníh.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dopravu ve středních Čechách mohou v úterý komplikovat srážky. Dohlednost je snížena hlavně na silnicích druhých a třetích tříd v okrese Praha-západ, které jsou sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Hlavní tahy jsou sjízdné bez problémů. Teploty se v úterý ráno v regionu pohybovaly od minus jednoho do pěti stupňů Celsia, bylo zataženo, na většině území foukal slabý vítr a vyskytovaly se dešťové přeháňky.

Jízdu komplikuje mlha

Silnice v Libereckém a Ústeckém kraji jsou holé, místy vlhké a převážně sjízdné bez omezení. Ke zvýšené opatrnosti nabádají silničáři motoristy, kteří jedou po vozovkách nižších tříd a na dálnici D8 mezi 80. a 92. kilometrem. Na některých místech je mlhavo.

V Libereckém kraji místy mrholí a teploty se pohybují mezi nulou a plus pěti stupni Celsia. V Ústeckém kraji se teploty v 7 hod. pohybovaly mezi jedním a čtyřmi stupni nad nulou. V Kadani na Chomutovsku v té době pršelo, ostatní části kraje jsou zatím beze srážek.

Silnice v Olomouckém kraji jsou holé a po ranních přeháňkách mokré. Dohlednost může komplikovat déšť.

"Silnice na celém Jesenicku jsou holé a mokré. Plužili jsme pouze na vrcholu Červenohorského sedla, kde v noci začalo sněžit. Na silnici vedoucí přes vrchol sedla je nyní sněhová kaše," řekl v úterý dispečer jesenické správy silnic.

Na Vsetínsku je ledovka

Řidiči by měli být opatrní na Vsetínsku. Silnice ve vyšších polohách totiž pokrývá nesouvislá vrstva zledovatělého sněhu. Viditelnost ve Zlínském kraji ráno snižuje déšť, na Uherskohradišťsku místy fouká silný vítr.

Ostatní silnice v kraji jsou většinou holé a mokré. V regionu je zataženo a fouká slabý vítr. Teplota se ráno pohybovala mezi jedním až sedmi stupni Celsia.

Srážky by se podle meteorologů měly na horách měnit na smíšené či sněhové a přes den budou ustávat. K večeru a v noci by se v kraji ojediněle mohly tvořit mlhy i náledí.

Reklama

Výběr článků

Načítám