Hlavní obsah

Rekonstrukce uzavře na sedm měsíců stanici Jinonice pražského metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský dopravní podnik (DPP) uzavře v sobotu kvůli rekonstrukci stanici metra B Jinonice. Konec uzavírky je naplánován na letošní srpen. Soupravy budou stanicí jen projíždět. Změny čekají i povrchovou dopravu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Stanice Jinonice

Článek

Do stanice metra dlouhodobě zatékalo a dopravní podnik (DPP) ji proto chce za 145 miliónů korun opravit. S rekonstrukcí se začalo již loni, kdy bylo demontováno obložení stěn.

Takzvané tvarovky po rekonstrukci ve stanici na stěnách i sloupech zůstanou. Kromě izolací budou opraveny povrchy stěn a stropů. Vymění se sklo na bocích sloupů, které nahradí vysokopevnostní keramika, a také osvětlení.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kromě izolací budou opraveny povrchy stěn a stropů. Vyměněno bude sklo na bocích sloupů, které nahradí vysokopevnostní keramika, a také osvětlení.

Náhradní dopravu budou zajišťovat autobusy číslo 137 a 149 od stanice Nové Butovice.

Foto: DPP

Schéma náhradní dopravy v okolkí stanice

Zavedena navíc bude autobusová linka 153, která pojede z Knížecí přes Malvazinky, U Waltrovky a Jinonice na Vidouli. Na lince 137 bude zrušena zastávka na Vidouli a mezi zastávkami U Waltrovky a Jinonice budou nově zastávky U Waltrovky a U Trezorky. Přesunuty budou také zastávky autobusů Jinonice a Hutmanka.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Obložení stěn bylo demontováno

Podnik chce také rekonstruovat stanici Skalka, v ní by ale provoz nebyl zastaven. Další stanice, které potřebují opravu, jsou na trase A Jiřího z Poděbrad, Flora a Želivského. DPP chystá i rekonstrukce stanice metra C Opatov.

„Kbelíkové opatření“ řeší už více než půl roku tekoucí vodu ve stanici Můstek AVideo: Novinky

Problémy se zatékáním nejsou v pražském metru pouze v Jinonicích, ale třeba i na Můstku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám