Hlavní obsah

Řecko zrušilo povinnost negativního testu pro české turisty

• Aktualizováno
Novinky, jas

Řecko v pátek zrušilo plánovanou povinnost pro turisty přilétající z ČR prokazovat se negativní testem na nákazu koronavirem. Opatření původně mělo platit od pondělí 17. srpna. Změnu potvrdila česká ambasáda v Aténách. Změna se týká turistů, kteří využijí leteckou dopravu, při cestování do Řecka autem povinnost nadále platí.

Foto: Michael Švarc, Novinky

Lehátka na pláži jsou od sebe dál. Mačkat se tak jako tak nebudete.

Článek

„V návaznosti na jednání předsedů vlád obou zemí K. Mitsotakise a A. Babiše zrušilo Řecko rozhodnutí ministrů zdravotnictví a infrastruktury a dopravy ze dne 11. 8. 2020 při vstupu do země prostřednictvím leteckého spojení s Českou republikou povinnost předložit negativní diagnózu na základě dokladu o negativním molekulárním PCR testu na covid-19, který byl proveden v průběhu posledních 72 hodin před příletem do Řecka,” uvedla ambasáda.

Potvrdila se tím čtvrteční slova premiéra Andreje Babiše (ANO), který tento krok řecké strany na základě jednání s řeckým protějškem avizoval.

Na testy před cestou do Řecka nemusíte, ujistil Čechy Babiš

Domácí

Turisté nicméně musí vyplnit před vstupem do Řecka formulář, na jehož základě se jim vygeneruje QR kód.

Lidé musí počítat i s tím, že mohou být po příletu na letišti namátkově testováni.

Jak ambasáda připomněla, při vstupu do Řecka po silnici je negativní test s lékařským potvrzením negativní diagnózy na covid-19 nadále požadován.

V ČR ve čtvrtek přibylo 330 potvrzených případů nákazy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám