Hlavní obsah

Rath prý Středočeský kraj nepoškodil, k žalobě se nepřipojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středočeský kraj se nepřipojí jako poškozený k žalobě na bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha. Ten byl obviněn z korupce a ve středu by měl jít v této kauze poprvé před soud.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslance a hejtmana Davida Ratha (ČSSD) odváží policejní auto z budovy protikorupční policie těsně poté, co na něj byla v roce 2012 uvalena vazba.

Článek

Středočeský kraj si nechal na poslední chvíli vytvořit posudek, zda jej Rath skutečně poškodil, uvedla Česká televize. Z posudku přitom podle ČT vyplynulo, že kraji nevznikla žádná škoda. Rozhodl se proto nepřipojit se k žalobě na Ratha.

Hlavním poškozeným tak zůstává stát. Ministerstvo pro místní rozvoj se dožaduje náhrady škody kolem 200 miliónů korun.

Soud s Davidem Rathem začne ve středu. Spis je rozdělený do více než 100 svazků, přičemž obžaloba čítá 88 stran. Soud naplánoval jednání zatím do října a předvolává 78 svědků.

Státní zástupce podal obžalobu na bývalého středočeského hejtmana a deset jeho spoluobviněných počátkem dubna. Viní je z přijetí úplatků a dalších korupčních trestných činů. Obviněným hrozí až dvanáctileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám