Hlavní obsah

Raninec se vrátí do klubu ODS, pokud se vyšetří kauza Morava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českolipský poslanec Juraj Raninec je připraven vrátit se do klubu ODS, ze kterého odešel 15. září kvůli tomu, jak se vedení klubu postavilo ke kauze Jana Moravy. Svůj návrat ale podmiňuje vyšetřením celé kauzy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanci ODS Juraj Raninec (vlevo) a Jan Schwippel

Článek

Oblastní rada ODS v České Lípě v pondělí jeho prohlášení vzala na vědomí a vyzvala ho k podpoře vlády a politiky ODS, řekl předseda oblastního sdružení liberecký hejtman Petr Skokan.

Raninec ve sněmovně nehlasuje vždy s koalicí a patří k rebelům kolem poslance Vlastimila Tlustého. Dva dny po Ranincovi opustil klub ODS také poslanec Jan Schwippel. Také on v pondělí naznačil, že by se mohl do klubu vrátit.

Rádiu Impuls řekl, že to bude záležet na tom, jak se vedení občanských demokratů postaví ke kauze Morava. Schwippel si prý do svých politických kroků nenechá od nikoho mluvit.

Poslanec ODS Jan Morava minulý týden složil poslanecký mandát po zveřejnění reportáže, podle níž se snažil sbírat kompromitující materiály na své spolustraníky a další politiky. Raninec a Schwippel ale tvrdí, že o jeho aktivitách věděl i šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

Žádali proto, aby odešel z funkce předsedy klubu. Nelíbí se jim také to, že vedení ODS z rozpoutání aféry viní lídra vnitrostranické platformy v ODS Tlustého. Schwippel prohlásil, že i jemu v minulosti exposlanec Morava vyhrožoval. Prý to ale tehdy nebral vážně.

Reklama

Výběr článků

Načítám