Hlavní obsah

Rakušan už se rozhodl, do boje o Hrad nepůjde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda hnutí STAN a ministr vnitra Vít Rakušan ve středu ukončil spekulace o možné kandidatuře v prezidentských volbách. Osobně se jich účastnit nehodlá. Své rozhodnutí oznámil na Twitteru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda STAN Vít Rakušan

Článek

„Chci ukončit spekulace o mé kandidatuře v nadcházejících prezidentských volbách. Nebudu se jich osobně účastnit,” uvedl Rakušan.

Jak se volí prezident a co je přímá volba?

Prezidentské volby

„Snad jsem tím nezklamal vás, kteří ve mě vkládali jisté naděje, ale svoji sílu a čas opravdu musím dlouhodobě věnovat ministerské práci. A pochopitelně i funkci předsedy hnutí, kde nás příští rok čekají volby komunálních prezidentek a prezidentů,” dodal k dalším plánům.

Rakušan se k možné kandidatuře stavěl rezervovaně již dříve. „Nevím, jestli dosahuji nějakých životních zkušeností a nějaké moudrosti, které bych dosahovat měl,” řekl na toto téma před časem Novinkám.

Rakušan: Prezidentská kandidatura? Nevím, zda mám dost zkušeností a moudrosti

Parlamentní volby

Mandát prezidenta Miloše Zemana končí příští rok.  Kandidaturu prozatím potvrdilo několik zájemců. Nejčastěji se hovoří o bývalém premiérovi Andreji Babišovi (ANO).  Koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09)  by do boje o Hrad ráda postavila vlastního kandidáta.

Kdo míří do prezidentských voleb? Babiše může ohrozit kandidát SPOLU a PirSTAN

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám