Hlavní obsah

Radní Kratochvíl v Brně rezignoval, otevřel cestu zachování koalice

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Koaliční krize v Brně by mohla být u konce. V pátek ráno totiž oznámil svou rezignaci odbojný radní Tomáš Kratochvíl, kterého se již více než týden marně snažil dostat z jeho postu jeho stranický kolega Petr Vokřál (ANO). Kratochvíla, který měl v Brně na starosti přípravu holdingu městských firem s miliardovým obratem, dokonce ANO vyloučilo.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Kratochvíl na snímku z 10. února 2015

Článek

Kratochvíl Právu řekl, že poslední kapkou, která rozhodla o jeho rezignaci, bylo rozhodnutí, že nebude moci vystoupit na brněnském sněmu strany příští týden.

„Na jaře jsem tam dostal důvěru členské základny s osmdesátiprocentní převahou. Měl jsem tak důvěru, abych naplňoval cíle a ideály hnutí na radnici. To byl orgán, který mně mohl důvěru znovu dát, nebo ji odmítnout. Věřil jsem, že před těmi lidmi budu moci vystoupit a nějakým způsobem se obhájit. Potom jsem se chtěl rozhodnout, co dál. Jenže mezitím jsem byl vyloučen, což pro mě bylo hlubokým zklamáním,“ řekl Kratochvíl.

Svou rezignaci na post radního bere tak, že otevírá cestu současné brněnské koalici ANO, KDU-ČSL, Žít Brno a zelených k další spolupráci. „Brno potřebuje stabilitu, aby všichni začali pracovat, ne aby seděli u vyjednávacích stolů. Dál zůstávám zastupitelem, a pokud bude hnutí ANO naplňovat program, který slíbilo v předvolební kampani, nemám problém dál hlasovat s ním,“ dodal Kratochvíl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám