Hlavní obsah

Prymulova fatální chyba a rozmáhající se papalášství

Novinky, Jaroslav Soukup

Noční schůzka ministra zdravotnictví Romana Prymuly s šéfem poslanců hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem byla podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) fatální chybou. Bývalý viceguvernér České národní banky Mojmír Hampl ji má za doklad toho, že se v ČR rozmohlo papalášství.

Foto: ČTK

Tisková konference po jednání vlády

Článek

Schillerová spolu s Hamplem a předsedou Pirátů Ivanem Bartošem diskutovala v neděli v Partii na Prima CNN.

Podle ministryně byla schůzka v zavřené restauraci chybou a premiér Andrej Babiš (ANO) podle ní neměl jinou možnost než Prymulu odvolat. Důležité nyní bude, aby byl co nejdříve jmenován jeho nástupce.

Prymula: Až bude vybrán můj nástupce, rezignuji

Domácí

S tím souhlasil i Bartoš, podle něhož je nyní důvěra veřejnosti ve vládní opatření, kterých již příliš představit nelze, klíčová.

Hampl podotkl, že schůzka, jejíž obsah není zcela jasný, je podobně jako úvahy Hradu o uspořádání oslav státního svátku 28. října projevem rozmáhajícího se papalášství.

V bouři bez rozpočtu i kompasu

Ekonom ministryni osočil, že vláda fakticky nemá návrh rozpočtu. „Máme jen volně plující sadu návrhů na výdaje a příjmy,” popsal nynější situaci.

Skutečnost, že ministerstvo přestalo zveřejňovat predikce vývoje ekonomiky, připodobnil k tomu, že „jsme na lodi v bouři a vypnuli jsme kompas”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám