Hlavní obsah

Prouza rezignoval na místo státního tajemníka pro EU, míří do soukromého sektoru

Praha

Tomáš Prouza (ČSSD) rezignoval na místo státního tajemníka pro evropské záležitosti. Na úřadu vlády skončí k 31. březnu. Dostal nabídku ze soukromého sektoru, kterou přijal. V pátek o tom informoval mluvčí vlády Tomáš Ayrer. O Prouzovi se donedávna spekulovalo jako o jednom z kandidátů na uvolněné místo ministra průmyslu a obchodu.

Foto: Petr Horník, Právo

Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza

Článek

Od dubna bude vedením sekce pro evropské záležitosti na úřadu vlády pověřen Jan Král, dosavadní ředitel odboru koordinace evropských politik.

„Vážím si práce, kterou Tomáš Prouza na úřadu vlády během více než tří let odvedl. Má velký podíl na tom, že se splnil jeden z mých hlavních cílů - vést proevropskou vládu, která chce a umí ovlivňovat to, jakým směrem se Evropská unie ubírá,” uvedl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Prouza je tajemníkem pro evropské záležitosti od roku 2014. Nedávno se jeho jméno objevilo v souvislosti s hledáním nového kandidáta na ministra průmyslu a obchodu. Hrad ale jeho případnou nominaci kritizoval. Loni se stal Prouza i vládním koordinátorem pro digitalizaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám