Hlavní obsah

Prostitutky z Holešovic se stěhovat nemusí, prostory nejsou pro bezdomovce vhodné

– Praha
Novinky, ber

Primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) chtěl do minulé soboty vystěhovat prostitutky z nevěstince ShowPark v pražských Holešovicích a nastěhovat místo nich bezdomovce. Pak ale zjistil, že plán uskutečnit nelze. Nikdo se tak stěhovat nebude. Objekt pro ubytování nedoporučili krajští hygienici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Úředníci si byli v pondělí prohlédnout prostory nevěstince v pražských HolešovicíchVideo: AP

 
Článek

„Krajská hygienická stanice konstatovala, že objekt není vhodný vzhledem k jeho opotřebení a stavu k dlouhodobému ubytování rizikových skupin obyvatel,“ napsala Novinkám ve středu v sms zprávě primátorova poradkyně Martina Vacková.

Minulý týden ve čtvrtek přitom primátor napsal rázně na svůj facebookový účet, že dává majitelům ShowParku 72 hodin na jeho vyklizení. Pokud by do té doby majitelé nevěstinec nevyklidili, měla začít podle primátora vyklízet prostory sama Praha.

Hřib chtěl rázně vyklidit nevěstinec v Holešovicích. Za čtyři dny se ale nic nestalo

Domácí

Jenže ještě čtyři dny po skončení 72hodinové lhůty na vyklizení prostor, nevěstinec v pražské holešovické tržnice stále je.

Vyklízet se nebude 

Že prostor není pro bezdomovce vhodný, řekl už minulý týden Novinkám i majitel nevěstince Zbyněk Matela. Nemá totiž okna a není zkolaudovaný pro bydlení. V pondělí to potvrdila také krajská hygienická stanice.

Vykliďte prostor. Pirát Hřib chce největší nevěstinec v Praze pro bezdomovce

Domácí

Prostor lze podle ní využít jen pro dočasné překlenovací ubytování, a jen za předpokladu, že budou všechny ostatní vytipované kapacity naplněny. „V tuto chvíli není zapotřebí tento objekt k nouzovému ubytování využít,“ informovala Novinky Vacková. A to i přesto, že ještě minulý týden primátor uváděl, že město kapacity nutně potřebuje.

Majitelé ShowParku tak budou muset nevěstinec vyklidit až poté, co budou obsazena zbylá místa, která jsou pro bezdomovce vhodnější.

Přes den v klubu, v noci escort. Novým pravidlům se přizpůsobují i nevěstince

Koronavirus

Primátor chtěl tímto krokem vyřešit dlouholetý spor. Magistrát se již několik let snaží nevěstinec ze svého majetku zákonně odstranit. Ale jelikož šlo o slepenec mnoha smluv, právních kliček a závazků, nebylo to lehké.

Soudní spor se společností Delta Center, která měla Holešovickou tržnici v nájmu, se městu podařilo vyhrát až letos.

Foto: Petr Janiš, Právo

Erotický podnik se v hale č. 18 Pražské tržnice zabydlel v roce 1998.

Reklama

Výběr článků

Načítám