Hlavní obsah

Prodloužený víkend bude teplý, zaprší jen místy

Prodloužený víkend nabídne počasí jako dělané pro letní aktivity. Bude sucho a teplo, ale nemělo by už jít o spalující vedra, jaká byla v minulých dnech. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 4.7.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V roce 2015 bylo na červencové svátky až 35 stupňů, v roce 2007 zase naopak pod 20 stupňů Celsia, tentokrát půjde o zlatý střed.

Poměrně chladné ráno, jaké přišlo i ve středu, ve čtvrtek vynahradí lidem odpolední teploty, kdy bude příjemných 22 až 26 stupňů Celsia při jasné až polojasné obloze.

Podobné to bude i v pátek, ráno 12 až 8 stupňů Celsia, přičemž na horách může být i pod 5 stupňů, odpolední maxima v Čechách mezi 23 a 27, na Moravě a ve Slezsku mezi 25 a 29 stupni Celsia.

Foto: Milan Malíček, Právo

Obloha bude jasná až polojasná, odpoledne se na severu v Libereckém a Královéhradeckém kraji může objevit kupovitá oblačnost, ale srážek bude málo.

Sobota nabídne zprvu jasno až polojasno, odpoledne se mohou ojediněle objevit přeháňky. Ranní teploty spadnou na 16 až 12 stupňů, odpolední vystoupají v Čechách na 24 až 28, na Moravě a ve Slezsku na 26 až 30 stupňů Celsia.

Neděle přinese polojasno až oblačno, přičemž oblačnosti bude přibývat odpoledne a místy se dostaví přeháňky. „Ale nebude to nic intenzivního,“ uvedla Honsová.

Ranní minima se budou pohybovat mezi 16 a 12, odpolední maxima v intervalu 23 až 27 stupňů Celsia.

V pondělí a v úterý lze čekat oblačnou až polojasnou oblohu, místy se objeví dešťové přeháňky. Ranní teploty 14 až 10, odpolední 23 až 27 stupňů.

Od středy lze čekat maxima mezi 22 a 26 stupni a místy dešťové přeháňky, přičemž srážek by mělo obecně přibývat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám