Hlavní obsah

Přívalový déšť uvěznil v Červeném Kostelci dvacet lidí, zachránili je hasiči

Právo, Ludmila Žlábková
Náchod

Dvacet pracovníků závodu společnosti Batist v Červeném Kostelci na Náchodsku uvěznil v pondělí odpoledne v prostorách skladu přívalový déšť. „Během chvíle tu bylo po kolena vody,“ potvrdil starosta Petr Mědílek. Zaměstnance museli zachránit hasiči na člunech.

Foto: MěÚ Červený Kostelec

Ulice Červeného Kostelce na Náchodsku v pondělí zaplavila voda.

Článek

„Po prudkém a vydatném lijáku došlo v pondělí po třetí hodině k lokální záplavě na celém území města od Horního Kostelce po Olešnici,“ pokračoval starosta.

Největší problémy bylo nutné řešit v ulici na Strži, kde voda podemlela břeh. Na tamní komunikaci je proto omezen provoz a zakázán vjezd nákladních vozidel. Až do úterý je uzavřena rovněž ulice V Koutě v Olešnici. V dalších částech města zaplavila voda několik sklepů v soukromých domech.

Přívalové deště nenechaly odpočinout ani obyvatele obcí a měst v dalších částech Královéhradeckého kraje. Spadlé množství vody zvýšilo průtoky v řekách, které ještě v pondělí večer dosahovaly prvního povodňového stupně, a to na Úpě ve Zlíči a na Metuji v Krčíně na Náchodsku a na Cidlině v Novém Bydžově na Hradecku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám