Hlavní obsah

Příští volby už vyhrajeme, povzbudil ODS předseda Fiala

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve štábu ODS v sobotu ve večerních hodinách panovala optimistická nálada. Občanští demokraté kolem desáté hodiny velmi těsně vedli v hlavním městě a jedenáct senátorů postoupilo do druhého kola.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Alexandra Udženija, Petr Fiala, Zbyněk Stanjura, Martin Kupka a Bohuslav Svoboda na tiskové konferenci.

Článek

„Je zřejmé, že se vyprofilovalo silné hnutí ANO na levici, a proti němu je jediná silná alternativa, a to je ODS,“ řekl předseda Petr Fiala na tiskové konferenci. O něco později povzbudil své spolustraníky. „Příští volby, ať budou jakékoliv, už jasně vyhrajeme,“ burácel za potlesku členů a příznivců ODS v hlavním štábu.

Ačkoliv ještě nebyly sečtené všechny výsledky, podle Fialy bylo jasné, že strana posílila, zvlášť ve velkých městech. „ODS se teď bude podílet na správě obcí a měst mnohem silněji. Na celém území jsme posílili a narostli,“ uvedl Fiala. Vyzdvihl hlavně své rodné Brno, kde podle průběžných výsledků ODS získala o deset procent více, než v komunálních volbách v roce 2014. „Krok po kroku jdeme správným směrem,“ liboval si Fiala a vyzval voliče, aby v hojném počtu přišli ke druhému kolu senátních voleb, které se koná 12-13.října.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Miloš Vystrčil, Bohuslav Svoboda, Zbyněk Stanjura, Alexandra Udženija a Petr Fiala.

Fiala také řekl, že ODS vstoupí jen do takových koalic, kde bude moci prosazovat svůj program, a vyloučil koalice s SPD a KSČM.

Pražský lídr, exprimátor Bohuslav Svoboda, řekl, že v hlavním městě, kde má ODS našlápnuto k vítězství, bude jeho strana jednat s každým, s kým bude moci prosadit hlavní priority. „Jsou to okruhy, parkování a bydlení,“ řekl Svoboda.

První místopředsedkyně Alexandra Udženija naznačila, že v Praze se už může formovat koalice Pirátů, Praha sobě a Spojených sil pro Prahu. „Potvrzuje se, co jsme říkali, je možné, že jsou předdomluveni už dávno,“ uvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám