Hlavní obsah

Příští týden bude chladný, pak se bude oteplovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející čtyři týdny budou teplotně průměrné, uvedl v sobotním výhledu Český hydrometeorologický ústav. Nejchladnější bude hned příští týden, pak se bude mírně oteplovat. Nejteplejší bude čtvrtý březnový týden.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Příští týden bude s padesátiprocentní pravděpodobnosti teplotně průměrný a se čtyřicetiprocentní pravděpodobností podprůměrný. Maximální denní teploty většinou nepřekročí deset stupňů a v noci bude teplota klesat ke čtyřem pod nulu.

Nejstudenější bude úterý, kdy se denní maxima mají pohybovat mezi dvěma a šesti stupni. Pak se začne oteplovat. V pátek teploty vystoupí až na 11 stupňů.

Druhý týden ve sledovaném období, tedy od 21. března do 27. března, „by měl být jemně nadprůměrný s týdenní maximální teplotou vzduchu v rámci celé ČR kolem deseti stupňů Celsia”.

Průměrná teplota okolo pěti stupňů 

Zbylé dva týdny meteorologové očekávají teplotně průměrné.

Průměrná teplota v příštích čtyřech týdnech činí 5,1 stupně, nejchladnější bylo toto období v roce 2013, kdy průměrná teplota činila -1,3 stupně, naopak v roce 174 byla průměrná teplota 8,7 stupně.

Srážkově budou příští čtyři týdny průměrné až podprůměrné. Dlouhodobý průměr činí 42 mm. Nejméně by mělo pršet ve velikonočním týdnu. Vyšší pravděpodobnost srážek je až v posledním týdnu mezi 4. a 10. dubnem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám