Hlavní obsah

Princ Edward v Praze ocenil studenty a zašel do divadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Britský princ Edward při své návštěvě Prahy navštívil s chotí Sophií pražské Divadlo pod Palmovkou, kde zhlédnul část zkoušky inscenace Králova řeč, kterou právě připravuje režisér Petr Kracik. Dopoledne také předal ocenění úspěšným absolventům speciálního programu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Nejmladší syn britské královny Alžběty II. princ Edward (uprostřed) zavítal 13. března v doprovodu své manželky Sophie (vpravo) do pražského Divadla pod Palmovkou.

Článek

Inscenace Králova Řeč je příběhem Edwardova dědečka, anglického krále Jiřího VI. Hra vznikla podle tajných deníků britského královského logopeda, který řešil králův problém; panovník totiž silně zadrhával. Proslavil ji stejnojmenný oscarový film s Colinem Firthem v hlavní roli.

Dopoledne princ předal v Černínském paláci certifikáty 35 českým studentům, kteří úspěšně absolvovali program nadace Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Slavnostní ceremoniál byl jedním z hlavních důvodů, proč nejmladší syn královny Alžběty II. do České republiky zavítal.

Více než třicítka studentů ve věku 14 až 24 let z celé republiky se zaměřovala nejen na studium jazyků, ale i na dobrovolnictví v domovech seniorů a na dětských a kulturních akcích. Většina z nich se také věnuje sportu, někteří vynikají ve hře na nástroj nebo rádi cestují. Vzdělávací program se dělí do tří úrovní obtížnosti - bronzové, stříbrné a zlaté.

Princ s chotí přiletěl do České republiky v úterý odpoledne. Sešel se s prezidentem Milošem Zemanem, pro kterého byl vůbec první oficiální zahraniční návštěvou ve funkci prezidenta. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám