Hlavní obsah

Primátor Svoboda se stal Šťastného prvním zástupcem v pražské ODS

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský primátor Bohuslav Svoboda je prvním zástupcem předsedy regionální organizace ODS Borise Šťastného. Svoboda, který ještě v září byl nestraníkem, dostal po čtvrt roce od svého vstupu do strany 74 z 84 hlasů, čili skoro 90%. Šťastný obdržel o hlas méně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bohuslav Svoboda (vpravo) na zasedání pražské ODS

Článek

Šťastný, který do čela pražské ODS přišel po červnových sněmovních volbách coby „krizový manažer“, získal mandát na dva roky. I v říjnových volbách do městského zastupitelstva ODS s TOP 09 prohrála, koalici však vytvořila s ČSSD.

Ta vyvolala odmítavé reakce a ostrou demonstraci, podle Svobody byla „jediným možným řešením“.

„Musíme být především hrdí, jednotní a slušní. A to jsme,“ řekl Šťastný po svém zvolení. Šťastného projev byl podle Svobody „výzvou k jednotě a k odstranění skupinových zájmů“. „O odstranění skupinových zájmů jsem nemluvil,“ reagoval Šťastný.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boris Šťastný, v pondělí nejen jménem, obhájil svou pozici v čele pražské ODS.

Místopředsedy organizace se stali Rudolf Blažek, Pavel Klega, Josef Nosek a Tomáš Chalupa. Neuspěla bývalá starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Reklama

Výběr článků

Načítám