Hlavní obsah

Přijeďte za mnou do Liberce, vzkázal Zeman šéfům koalice ve chvíli, kdy Sobotka odlétal do Lucemburska

Praha/Liberec
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman ve středu pozval předsedy všech koaličních stran na večer na jednání. To se má uskutečnit v 19.30 v Grand Hotelu Imperial v Liberci. Informoval o tom Hrad. Předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka ale odpoledne odletěl na dlouhodobě plánovanou dvoudenní návštěvu Lucemburska.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

Letadlo s předsedou vlády odstartovalo z kbelského letiště před 15.00. Ještě dnes večer se Sobotka má setkat s lucemburským premiérem Xavierem Bettelem. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček na Twitteru oznámil Zemanovo pozvání ve tři čtvrtě na tři.

„Prezident republiky Miloš Zeman ve středu dne 10. května 2017 pozval předsedu vlády a předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, prvního místopředsedu vlády, ministra financí a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše a místopředsedu vlády a předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka ke společnému jednání, a to na 19.30 v Grand Hotelu Imperial v Liberci,” uvedl Ovčáček.

Zeman je v současnosti na návštěvě Libereckého kraje a ve čtvrtek odlétá na pracovní cestu do Číny. Zeman stráví v Číně devět dní. Vláda dnes jeho cestu schválila. [celá zpráva]

Sobotka schůzku nestihne

„Schůzka byla svolána, kdy je premiér takřka v letadle a je na dlouhodobě plánované cestě do Lucemburska. Schůzku nestihneme. Předpokládám, že Úřad vlády požádá prezidentskou kancelář, aby schůzku odložil na zítřek,“ řekl Novinkám mluvčí kabinetu Martin Ayrer. Sobotka má na zítřek v Lucembursku naplánován program do odpoledne včetně setkání s velkovévodou Jindřichem Lucemburským.

Na otázku, zda premiérovi přijde, že se jedná o naschvál, odpověděl: „Nevím, jaké důvody vedly pana prezidenta ke svolání schůzky na poslední chvíli.“

Babiš za Zemanem přijede

Šéf ANO a ministr financí Andrej Babiš Novinkám řekl, že do Liberce pojede. „Pojedu, když mě tam pan prezident pozval,” uvedl v kuloárech.

„Ministr financí již potvrdil, že se libereckého jednání s panem prezidentem zúčastní,” napsal Ovčáček v době, kdy Babiš seděl ve Sněmovně na mimořádné schůzi, která se věnovala jeho údajnému zneužívání moci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám