Hlavní obsah

Při úklidu Beskyd našli lidé v lesích koberec či plážové lehátko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beskydy

Přes dva a půl tisíce dobrovolníků se o státním svátku v rámci akce Poděkuj horám pustilo do úklidu Beskyd. Během jediného dne sesbírali 15 kontejnerů odpadu.

Foto: Čisté Beskydy - Petr Lukeš, Právo

Mezi obaly od jídla a nápojů dobrovolníci při čištění Beskyd objevili i kurióznější odpad, například starý koberec.

Článek

Lidé sbírali odpad v devíti předem stanovených beskydských lokalitách. „Nejčastěji to byly plasty a obaly od jídla nebo nápojů,“ popsala Kateřina Piechowicz ze spolku Čisté Beskydy, který akci zorganizoval už pošesté.

Foto: Čisté Beskydy - Petr Lukeš, Právo

Dobrovolníci nasbírali celkem tři tisíce pytlů odpadu.

Dodala, že zájemci o úklid vyfasovali v úterý ráno na určených stanovištích pytle a rukavice a následně procházeli lesy i chatové osady. Vysbíraný odpad obce svezly na skládky a k dotřídění.

„Letos jsme se dohodli s majiteli lesů, že nám pomohou vytipovat problematická místa. Podle toho jsme vyrobili mapky a doporučovali trasy sběru,“ dodala Piechowicz s tím, že lidé nakonec sesbírali více než tři tisíce pytlů odpadu. Ty naplnily 15 velkoobjemových kontejnerů.

Foto: Čisté Beskydy - Petr Lukeš, Právo

Během jediného dne lidé v Beskydech posbírali patnáct kontejnerů odpadků.

„Nejkurióznějšími nálezy v horských lesích byly například obrovský koberec, oblečení, boty či plážové nafukovací lehátko,“ poukázala Piechowicz a doplnila, že nálezce nejkurióznějších věcí ocenili speciální odměnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám