Hlavní obsah

Prezident Zeman odvolal Mládka, chce mu poděkovat za „velkou práci” pro průmysl

Novinky, bja, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman poděkuje ministru průmyslu Janu Mládkovi (ČSSD), kterého v úterý odvolal. Jak sdělil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, podle prezidenta Mládek podporoval ekonomickou diplomacii a proexportní politiku a má za sebou jednoznačné výsledky. Proto byl by rád, pokud by jeho nástupce na Mládkovu práci navázal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Článek

„Pan prezident ve velmi blízké době přijme na Pražském hradě Jana Mládka, aby mu poděkoval za velkou práci, kterou ve funkci ministra vykonal pro český průmysl,” uvedl Ovčáček.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se s prezidentem sešel minulý čtvrtek, aby s ním projednal návrh na odvolání ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka. Ten jeho návrhu vyhověl, a proto Mládek v úterý ve své funkci končí. Diskuze o nástupci Mládka v čele resortu ovšem podle Sobotky zůstala otevřená. Proto bude od 1. března funkci ministra průmyslu a obchodu vykonávat Sobotka sám.

„V každém případě v době svého působení jednoznačně podporoval ekonomickou diplomacii, proexportní politiku a má za sebou jednoznačné výsledky se prověřily při návštěvě pana prezidenta v některých zemích, které absolvoval a které ještě absolvuje. Znamená to, že nový ministr by v každém případě měl navázat na práci Jana Mládka,” uvedl na tiskové konferenci Ovčáček.

Sobotka by mohl nového kandidáta na šéfa ministerstva průmyslu a obchodu představit Zemanovi po sjezdu ČSSD, který se bude konat o víkendu 11. - 12. března.

Sobotka se sejde kvůli sporné novele

Premiér rovněž oznámil, že na pátek svolal schůzku šéfů parlamentních stran, kde chce jednat o urychleném přijetí novely zákona o elektronických komunikacích. Tu připravoval Mládek a hodlal do ní vložit i sporný paragraf, který by lidem znemožňoval vyjednat si u operátorů výhodnější tarif. [celá zpráva]

Sobotka chce dosáhnout toho, aby norma mohla být Sněmovnou přijata ve zrychleném režimu.

Reklama

Výběr článků

Načítám