Hlavní obsah

Prezident udělil další čtyři milosti

Praha
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus ve středu udělil další čtyři milosti. Vedly ho k tomu hlavně humanitární důvody - buď zdravotní nebo fakt, že lidé nyní žijí spořádaným životem.

Foto: Petr Hornik, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

Milost dostala například Marcela Klatovská, která byla odsouzena pro úvěrový podvod. Má však nemocnou dceru, o kterou se stará, a sama je v invalidním důchodu a snaží se škodu splácet. Milost dostala s podmínkou.

Prezident zastavil i trest a další trestní stíhání Františka Štuly, který byl odsouzen za výtržnictví a ublížení na zdraví. Muž je v invalidním důchodu. "Žádost o milost podala poškozená, která s jmenovaným vychovává nezletilou dceru a již mu odpustila," uvedl prezidentův mluvčí Radim Ochvat.

Zbytek trestu prominul Klaus i Karlu Kamasovi, který byl odsouzen za podvody. Škodu splatil a "dosud žil řádným životem".

Podmínky se zbavil i  Xuan Chin Ngo, který řídil bez řidičského průkazu. Kvůli trestu si nemohl prodloužit pobyt na území ČR, ačkoliv tu má rodinu, která má české občanství.

Prezident už letos udělil 35 milostí. Naposledy je vydal v červenci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Prezident Klaus udělil osm milostí

Prezident Václav Klaus v úterý oznámil udělení osmi milostí. Podobně jako v minulosti jej k tomu nejčastěji vedly humanitární důvody. Milost obdržela čtveřice...

Klaus omilostnil deset lidí

Prezident Václav Klaus udělil dalších deset milostí. Stejně jako v minulosti jej k tomu nejčastěji vedly humanitární důvody. Mezi omilostněnými je i dvojice...

Výběr článků

Načítám