Hlavní obsah

Prezident se neomluví, není důvod, konstatoval Zemanův mluvčí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman nemá potřebu omlouvat se za vulgární výrazy, které v neděli vyřkl v Hovorech z Lán vysílaných na Radiožurnálu. V úterý to uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, který se vrátil i k nedávné návštěvě Číny a předávání státních vyznamenání.

Prezident Miloš Zeman se za své výroky neomluvíVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Ovčáček zopakoval, že použitými výrazy se chtěl Zeman přiblížit světu svých odpůrců, kteří doposud blahosklonně přihlíželi jadrným výrazům z úst jiných politiků.

Prezident chtěl upozornit na toto údajné pokrytectví a otevřel klíčové téma, „zda je přípustné takovéto výrazivo v politice využívat”. Podle Ovčáčka to bylo v minulosti označováno za noblesní, což však není správné.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Nemyslím si, že by byl důvod, aby se prezident omlouval,” shrnul Ovčáček, který poukázal, že prezident některé z výroků navíc pouze citoval.

Prezidenta za vulgární výroky kritizovali politici napříč politickým spektrem. Zeman podle nich podobnými kroky snižuje vážnost úřadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám