Hlavní obsah

Předpověď počasí jedním slovem: Přeháňky

Novinky, jas

V následujících dnech bude pokračovat počasí s četnou oblačností i srážkami. Teploty nicméně zvolna porostou a koncem příštího týdne by se mohly přiblížit až tropickým 30 stupňům Celsia, řekla ve čtvrtek Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V pátek převládne oblačno s přeháňkami, k nimž se v odpoledních hodinách může přidat déšť. Ranní minima se budou pohybovat v intervalu 13 až devět stupňů, odpolední teploty se dostanou na 21 až 25 stupňů.

Oblačné až polojasné počasí bude pokračovat i v sobotu. Četnější přeháňky se budou vyskytovat zejména na severu a severovýchodě republiky. Ráno teploty poklesnou na 14 až 10 stupňů Celsia, odpolední by se měly vyšplhat na 22 až 26 stupňů.

Neděle v úvodu nabídne polojasnou oblohu, ale v průběhu dne by mělo od západu přibývat oblačnosti a objeví se přeháňky a ojediněle též bouřky. Ranní minima zůstanou na hodnotách předchozího dne, odpolední maxima by měla kolísat v rozmezí 23 až 27 stupňů.

V pondělí bude převládat velká oblačnost s deštěm či přeháňkami,” doplnila Honsová s tím, že odpolední teploty se dostanou k 25 stupňům Celsia.

V dalších dnech by mělo pokračovat počasí s velkou oblačností a občasnými přeháňkami. Teploty nicméně budou zvolna stoupat a v závěru pracovního týdne by měly atakovat hranici 30 stupňů.

Stávající počasí není příliš nakloněno koupání, ale dává alespoň naději, že by konečně mohly začít růst houby, připomněla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám