Hlavní obsah

Pražská zoo byla vyhlášena sedmou nejlepší na světě

Novinky, zkr

Největší cestovatelský server TripAdvisor v úterý vyhlásil nejlepší zoologické zahrady světa na základě výsledků hodnocení turistů. Zoo Praha se umístila na sedmém místě. Prvenství získala Henry Doorly Zoo v Nebrasce, informoval server CNN.

BEZ KOMENTÁŘTE: Zoo Praha je sedmou nejlepší na světěVideo: Novinky

 
Článek

Portál shromáždil od svých uživatelů z celého světa recenze a hodnocení jednotlivých zahrad za posledních 12 měsíců. Po jejich vyhodnocení pak sestavil žebříček pětadvaceti nej.

„Sedmé místo potvrzuje, že Zoo Praha se ve vnímání veřejností vyrovná těm nejlepším z nejlepších,“ komentoval výsledky hlasování v tiskové zprávě ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Zároveň ale poznamenal, že vybrat nejlepší zoo není jednoduché a v potaz by se měl brát nejen počet chovaných druhů a zvířat vůbec, ale i třeba chovatelské úspěchy, doplňkové programy a řada dalších aspektů.

„Jednou z nejlepších atrakcí pro děti v Praze je nově zrekonstruovaná zoo - nyní jedna z nejlepších v Evropě s ohromnými otevřenými prostory pro zvířata a skvělými trasami pro návštěvníky. Děti to budou milovat! Můžete se tváří v tvář setkat se žirafou, vidět plavat ledního medvěda nebo se projít opičím pavilonem,“ píše jeden z cestovatelů na stránkách portálu.

Vítěznou zoo v Nebrasce následuje na druhém místě zahrada v San Diegu, bronzovou příčku obsadila Loro Parque ve španělském Puerto de la Cruz.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Na sklonku roku 2007 se Zoo Praha už jednou dostala mezi světovou elitu. Časopis Forbes Traveler tehdy zveřejnil seznam patnácti nejlepších zoo světa, kde uvedl mezi ostatními světovými „velikány“ i pražskou zoo, uvádí se v tiskovém prohlášení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám