Hlavní obsah

Právo: tipy na letní dobrodružství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páteční mimořádná příloha deníku Právo přináší recepty a tipy na horké prázdninové dny plné dobrodružství, muziky, pohodičky strávené u vody nebo adrenalinových výletů do přírody. Najdete zde unikátní mapu hudebních festivalů u nás, všechno podstatné o letošním karlovarském festivalu či informace o letošních divadelních představeních pod širým nebem.

Článek

Skejťáci si prohlédnou přehled našich skateparků a milovníci pohody a dobré nálady se zde mohou inspirovat třeba sportem zvaným frisbee nebo koloběžkami. Dozvíte se, jaké jsou u nás nejzajímavější aquaparky a kam vyrazit za sportem na dovolenou. Bonbónkem mohou být i akce spolků fantasy nebo nápady, jak levně a bez závazků cestovat.

Léto plné dramat. Divadelní soubory, herci, tanečníci, zpěváci nastupují na výletní loď, čeká je plavba po vodách celé republiky. Rozbíhá se letní divadelní sezóna plná festivalů pod širým nebem, v ulicích měst nebo v tajuplném hradu či v otevřeném amfiteátru. Příloha přináší i podrobný kalendář divadelních festivalů, na které můžete vyrazit od pátku až do konce léta....

Nechte se svést létem

Jak se bavit festival v Karlových Varech. Nejenom filmy je živ návštěvník filmového festivalu ve Varech, průměrný student, pařič či mladý  intelektuál si může vybrat z bohaté nabídky doprovodného programu.

Tak kde v lázeňském městě začít? Music Club café Rotes Berlin je denně otevřen od dvanácti hodin a lze posedět v jeho útrobách nad kávou či drinkem. Hudební akce, parties začínají v devět hodin večer, koncerty potom v jedenáct. Vstup je na festivalový Pass.

Těm, kdo budou chtít trávit pořádně naducané letní noci, budou k dispozici i prostory Lázní I., letos nesou název Čez Energy Club.... Příloha Práva Tipy na léto vám přinášejí i informace o ubytování a akreditaci ...

Koncertovat do Česka přijedou v létě Moby, Black Sabbath i Patti Smith. Letošní nabídka koncertů světových hvězd se vzhledem k prázdninovému náporu festivalů předsunula především na červen. Do české metropole dorazí hudební osobnosti, jejichž renomé slibuje skvělé koncertní zážitky.

Vzhůru do hlubin

Právo vám nabídne i zajímavou zkušenost z potápění za vraky a do jeskyň. Na potápění do hloubek kolem 70-90 metrů už je potřeba vlastnit potápěčskou kvalifikaci alespoň třetího stupně. Ale právě tam se odehrávají ty nejdobrodružnější expedice pod vodou. Lidé, co se věnují hloubkovému potápění, jezdí třeba do Polska nebo na Filipíny za vraky z 2. světové války. V Chorvatsku na Jadranu lze zase nalézt historické potopené lodě. Za prohlídku ale stojí i podvodní tajemství Karibiku nebo Rudého moře.

Unikátní přehled prázdninových aktivit přinese Právo ve své páteční příloze Tipy na léto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám