Hlavní obsah

Pravé léto se vrátí až v srpnu

Novinky, jas

Výhled počasí pro následujících 30 dní slibuje podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) letní teploty. Nejchladnějším obdobím by měly být nejbližší dny, následně by se již odpolední teploty neměly dostat pod 20 stupňů Celsia.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Období od 21. do 31. července bude nejprve chladnější. "Zpočátku bude oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky," očekávají meteorologové. Posléze už bude převládat oblačno až polojasno, opět s občasnými přeháňkami či bouřkami.

Nejvyšší denní teploty by měly zpočátku stoupat na 16 až 22 stupňů, postupně na 25 až 31 stupňů. V závěru období očekávají meteorologové hodnoty mezi 21 až 27 stupni Celsia. Noční teploty by měly klesat nejprve na 13 až sedm stupňů, později na 17 až 11.

Od 1. do 10. srpna by mělo být nejprve oblačno až polojasno. V druhé polovině období by již mělo převládat polojasno. Bouřky a přeháňky by se nejprve měly objevovat občas, posléze již jen ojediněle.

Odpolední teploty se dostanou na 22 až 28 stupňů, noční budou klesat na 16 až 10, později jen 13 až osm stupňů Celsia.

Druhá srpnová dekáda od 11. do 20. srpna by podle meteorologů mohla nabídnout převážně oblačné počasí s občasným deštěm, přeháňkami či bouřkami. "V druhé

polovině období by mělo převládat polojasno," uvádí předpověď.

Odpolední maxima meteorologové očekávají mezi 21 až 27 stupni s tím, že přechodně může být i 30 stupňů Celsia. V noci bude rtuť klesat na 15 až devět stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám