Hlavní obsah

Praha vyřadí 17 nejmodernějších tramvají, odcházejí jim brzdy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský dopravní podnik (DPP) vyřadí od pátku 2. března z provozu 17 tramvají typu T15 ForCity. Učiní tak na základě doporučení Drážního úřadu. Důvodem je enormní opotřebení brzdových destiček. Novinkám to potvrdila Aneta Řehková z tiskového oddělení DPP.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tramvaj ForCity v pražských ulicích

Článek

"Celou situaci řešíme s výrobcem, kterým je Škoda Transportation, náhrada za vyřazené soupravy je zajištěna," dodala Řehková.

Mimo provoz nebudou postaveny veškeré vozy T15, kterých v Praze jezdí přes čtyři desítky, ale pouze 17 z nich. Paradoxně se jedná o nejnovější typ tramvají, které v hlavním městě jezdí.

V ostrém provozu jsou nasazeny od února 2011. Praha by jich v budoucnu měla odebrat celkem 250.

Mluvčí Škody Transportation Lubomíra Černá ČTK řekla, že na zvýšené opotřebení destiček se přišlo při kontrole technického stavu u šesti naposled dodaných tramvají. Firma proto důkladně zkontroluje všech 17 tramvají z poslední dodávky. "Destičky s vyšší mírou opotřebení budou vyměněny za nové a všechny tramvaje budou vráceny do provozu počátkem příštího týdne," uvedla Černá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám