Hlavní obsah

Praha o víkendu posílí MHD, zkrátí intervaly metra a tramvají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská městská hromadná doprava bude o nadcházejícím víkendu jezdit v kratších intervalech. Rozhodl o tom v pátek krizový štáb po jednání se zástupci dopravního podniku. Metro bude v sobotu jezdit každých šest minut, tramvaje každých 11 minut.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Situace v pražských ulicích

Článek

Metro mívá v sobotu intervaly podle denní doby sedm až deset minut, tramvaje asi 15 minut.

"Hromadnou dopravu posílíme i v neděli, rozsah posil si s dopravním podnikem upřesníme v sobotu podle aktuální potřeby," uvedl náměstek primátora Karel Březina (ČSSD).

Vedení města i nadále žádá řidiče, aby omezili jízdy po městě a nekomplikovali provoz MHD a údržbu silnic. Těm, kteří se do města chystají, doporučuje, aby zaparkovali na okraji metropole na záchytných parkovištích a po městě se pohybovali pomocí MHD.

Lidé nechali auta doma

Pražané v souvislosti s vydatným sněžením využívají v posledních dnech více především metro a tramvaje, které spojují centrum města s některými okrajovými částmi .

Řada lidí, kteří obvykle jezdí do města vozem, z důvodu přívalů sněhu vůbec nevyjela. Zejména ze středy na čtvrtek měly problémy i některé autobusové linky.

Pražská MHD přepraví denně více než tři milióny cestujících. Tramvajové trasy mají celkovou délku téměř 550 kilometrů, metro téměř 60 kilometrů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Úklid sněhu v ulicích hlavního města

Podle Technické správy komunikací jsou všechny silnice prvního pořadí sjízdné. Po městě stále jezdí 126 sypačů a pluhů, v ulicích pracuje 900 lidí. Podle policie je automobilový provoz i nadále nižší než v běžné dny, počet nehod se nezvyšuje.

bezplatná informační linka magistrátu800 100 991
infolinka dopravního podniku296 19 18 17

Reklama

Výběr článků

Načítám