Hlavní obsah

Praha hlásí už druhý den pod 50 nových případů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Denní nárůst potvrzených případů koronaviru v Praze je už druhý den po sobě pod 50 případy. K nedělním 18:00 přibylo za předchozích 24 hodin 46 nakažených, stejně jako v sobotu. Od čtvrtečního do pátečního podvečera hygienici evidovali 63 nových případů, což byl druhý nejvyšší nárůst od 11. dubna. Vyplývá to z údajů na webu pražské hygienické stanice.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Testování na covid-19

Článek

Od začátku epidemie v březnu se v metropoli prokazatelně nakazilo 3247 lidí. V souvislosti s nemocí zemřelo 104 lidí, přičemž toto číslo se nezměnilo od poloviny července.

Denní počty nově potvrzených případů v hlavním městě se tento týden značně lišily. Za 24 hodin do pondělního podvečera jich bylo 32. Následovalo úterý s rekordními 101 nově potvrzenými případy. Ve středu jejich počet klesl na 44 a následující den činil 47.

Je po pracovní době, odpálila hygiena strážníka s nakaženou rodinou

Koronavirus

Jedním z ohnisek nákazy v Praze se před časem stala akce, která se v polovině července konala v jednom hudebním klubu. Některé případy, které s ní souvisí, navíc doznívají i v regionech. V souvislosti s klubem hygienici evidují nejméně 165 nakažených. V Praze nyní platí povinnost nosit roušky v metru, v nemocnicích a nepobytových zdravotnických zařízeních, jako jsou lékárny nebo čekárny u lékaře.

Nakažený mladík popsal, jak to bylo v Techtle Mechtle

Koronavirus

Podle údajů ministerstva zdravotnictví bylo v Praze za posledních sedm dní potvrzeno zhruba 24 případů nákazy v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Naproti tomu na Prachaticku, které je v relativních číslech nyní nejvíce nakaženým okresem v ČR, je přibližně 49 případů na 100 tisíc obyvatel. Jen o něco méně, 40 pozitivních na 100 tisíc obyvatel, má Frýdecko-Místecko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám