Hlavní obsah

Pošvářová odmítla spolupracovat s Prachařem

Novinky, jas
Aktualizováno

Někdejší šéfka kontroly kvality na Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miloslava Pošvářová nehodlá dál spolupracovat s ministrem dopravy Antonínem Prachařem (ANO). Ve čtvrtek řekla, že ji ministr nařkl z krádeže. Ministerstvo nechce osobní rozhodnutí Pošvářové komentovat.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Bývalá šéfka kontroly kvality na Ředitelství silnic a dálnic Miloslava Pošvářová (na archivním snímku)

Článek

Bývalá poradkyně uvedla, že ji ministr Prachař nařkl u ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO) z krádeže. Podle ní se tím mohl dopustit trestného činu.

Zmínila několik kauz, na nichž se podle ministra měla údajně obohatit, což však kategoricky odmítla. Mělo se jednat například o faktury na právní služby týkající se posudků dálnice D47.

Dále uvedla, že navzdory jejím snahám dochází v rámci ŘSD k dalšímu plýtvání a hrozí další předražování staveb. Navíc prý existuje reálné riziko, že všechny letos plánované stavby budou trpět stejnými neduhy jako kritizované a často předražené zakázky v minulosti.

Je to její pohled, tvrdí ministr

„Je to osobní rozhodnutí paní Pošvářové,“ sdělil Novinkám mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold s tím, že ministerstvo to zatím nebude komentovat. Prachař tvrzení bývalé spolupracovnice odmítl.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr dopravy Antonín Prachař

"Pokud si někdo myslí, že může kdokoli kohokoli napadnout a není to pravda, tak se může bránit v jakémkoli občanskoprávním sporu. Já si nejsem vědom toho, že bych vůči někomu v této republice vyjádřil, že kradl. Jestli si to paní Pošvářová myslí, je to její osobní pohled," citovala ministra ČTK.

Válková informace o údajné pomluvě nepotvrdila. Pošvářová v jejím resortu působí coby  poradkyně náměstkyně Hany Marvanové pro oblast soudních znalců.

Jsou doma a mají královské platy

Exporadkyně tvrdí, že nařčení ze strany ministra je účelové, a snažila se doložit, že s kroky, které jsou jí kladeny za vinu, nemá co do činění, případně na problémy upozorňovala.

Pozastavila se například nad tím, že odvolaní šéfové ŘSD jsou i nadále v zaměstnaneckém poměru, jsou doma, a přitom pobírají královské platy. Zmínila konkrétně Pavla Kočicu, který byl z čela ŘSD odvolán v únoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám