Hlavní obsah

Pospíšil je absolutně neschopný a Wolf oběť justice, napsal Topolánek

Expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek se v komentáři pro středeční Právo postavil za bývalého poslance Petra Wolfa odsouzeného minulý týden k vězení za podvod. Podle Topolánka byl Wolf odsouzen na základě společenské objednávky, v níž prý hraje důležitou roli i ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS).

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý předseda vlády a ODS Mirek Topolánek

Článek

"Světlonoši protikorupčního boje jásají, hlídacím šelmám mediokracie kape z tlamy krev," tvrdí Topolánek s tím, že Wolfovým odsouzením začíná "hon na čarodějnice".

Expremiér hovoří o poslancově případu, v němž byl odsouzen k pětiletému trestu a miliónové pokutě za podvod se státní dotací, jako o "justičním přehmatu" a tvrdí, že existují tendence jej s Wolfovou kauzou spojit.

Topolánek připomněl, že Wolfovy dotace začaly být středem pozornosti až poté, co se opakovaně vzepřel vlastní straně, kterou byla ČSSD.  "Do té doby nikoho jeho dotační tituly na výzkum nezajímaly. To se změnilo velmi rychle. Na každého si něco našli. Začalo vydírání a výroba kauzy," uvedl expremiér s tím, že i on žádal prošetření případu, v němž došlo podle něj toliko k přestupku.

Je to i vina neschopného Pospíšila, tvrdí Topolánek

Topolánek se také tvrdě pustil do ministra spravedlnosti Pospíšila, který zastával stejný post i v jeho kabinetu. V době, kdy Topolánek neustál hlasování o vyslovení nedůvěry (březen 2009, pozn. red.), chtěl "pro absolutní neschopnost řídit resort" Pospíšila odvolat. K tomu nedošlo a ministr byl prý jedním z těch, kteří pád kabinetu uvítali.

Bývalý premiér mu vyčítá, že přistoupil na "mediální hru na justiční mafii" a zahájil "čistky" v justici, které mimo jiné stály post nejvyšší státní zástupkyni Renatu Veseckou.

"Pokud skutečně bude Wolf odsouzen a selžou všechny, v demokracii běžné opravné mechanismy, bude to do značné míry i jeho vina," tvrdí Topolánek s tím, že nemůže mlčet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám