Hlavní obsah

Šlechtová má koronavirus. Poslanci ANO a ČSSD museli do karantény

Právo, Novinky, ada, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslankyně hnutí ANO Karla Šlechtová se nakazila koronavirem. Část jejích kolegů z vládního tábora je v karanténě. Sněmovna naposledy zasedala minulý týden, kdy schvalovala na mimořádné schůzi zákony ve stavu legislativní nouze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karla Šlechtová (za ANO)

Článek

Informaci serveru Lidovky potvrdila redakci Novinek přímo Šlechtová. „Od původních příznaků obyčejné bolesti v krku v pátek, kdy jsem šla hned na test, mám nyní - tj. 4 dny poté - již horečky, suchý kašel, bolesti kloubů a svalů, těžce se mi dýchá, malátnost,” popsala poslankyně na svém facebooku, kde zveřejnila i výsledek testu na koronavirus. „Ihned jsem samozřejmě upozornila své kontakty a samozřejmě vedení Sněmovny. Vše běží dle opatření hygieny,” ujistila.

V karanténě je ve Sněmovně podle dostupných informací třináct lidí. Jde o poslance, kteří byli v blízkosti Šlechtové při jednání dolní komory, ale i poslanecké frakce ANO. Poslanci podstupují testy, přičemž v izolaci musí zůstat až do druhého testu, který mají podstoupit začátkem září.

Karanténa by se měla týkat například poslanců sociální demokracie Romana Onderky či Petra Dolínka, anebo kolegů Šlechtové z hnutí – Adama Kalouse, Moniky Červíčkové, Věry Adámkové, Jiřího Maška, Davida Štolpy a Milana Ferance.

Šlechtová měla při jednání poslanců  po celou dobu nasazenou roušku, čímž mohla snížit riziko nákazy.

Lidé v karanténě budou moci volit i z auta, schválila Sněmovna

Domácí

Kancelář Sněmovny obdržela informaci o nakažené poslankyni v neděli. Během pondělí byli o situaci informováni poslanci. Případem se zabývají hygienici.

Poslanci minulou středu schvalovali možnost hlasovat v podzimních volbách do krajských zastupitelstev a třetiny Senátu i pro lidi nacházející se v karanténě a uzákonění distanční výuky ve školách. I tato novela je reakcí na epidemii koronaviru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám