Hlavní obsah

Poslanec Otto Chaloupka zůstává ve Věcech veřejných

Právo, tin, rsk

Poslanec Otto Chaloupka se rozhodl zůstat ve Věcech veřejných. Oznámil to ve čtvrtek Právu. Chaloupka byl jedním ze tří poslanců véček, kteří se dosud veřejně nevyjádřili, zda zůstane ve straně, nebo půjde za vicepremiérkou Karolínou Peake.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec Otto Chaloupka (VV)

Článek

„Zůstávám ve Věcech veřejných. Sleduji situaci a podle jejího dalšího vývoje budu dále reagovat. Zatím bez dalšího komentáře,“ sdělil Právu.

Kdo z poslanců VV se už vyjádřil
Přechází ke Karolíně PeakeViktor Paggio, Jana Suchá, Dagmar Navrátilová, Martin Vacek, Lenka Andrýsová, Jiří Rusnok
Zůstává ve VVRadek John, Kateřina Klasnová, Jiří Štětina, Petr Skokan, Josef Novotný, Miroslav Petráň, Jana Drastichová, Otto Chaloupka, David Kádner, Michal Babák
Zatím se nevyjádřilMilan Šťovíček, Radim Vysloužil
Vít Bárta členství v poslaneckém klubu VV pozbyl, Josef Dobeš sice není členem VV, ale v klubu zůstává.

Chaloupka komentoval také možnost, že by skutečně došlo na předčasné volby. „Nové volby by dopadly katastrofálně. ČSSD s podporou komunistů by pro ČR byly tragédií,“ doplnil Chaloupka.

Šťovíček s Vysloužilem zatím nejistí

Chaloupkovo rozhodnutí nahrává předsedovi VV Radku Johnovi a bártovcům. Přitom ještě ve středu Právu v SMS napsal, že se teprve rozhoduje. „Nechci se rozhodnout unáhleně. Nemám pocit, že bych měl dostatek informací k rozhodnutí, které by mě časem mohlo mrzet,“ napsal Právu Chaloupka. Předpokládalo se, že nakonec podpoří Peake.

Ta má doposud jistých sedm hlasů. Předpokládá se, že se k ní přidají Milan Šťovíček i Radim Vysloužil. Oba už složili stranické funkce, svůj odchod z Věcí veřejných však zatím neohlásili.

Některé indicie ale napovídají tomu, že Vysloužil směřuje za Peake. Již ve středu večer složil například funkci předsedy středočeské organizace a ve čtvrtek jako člen správní rady Správy železniční dopravní cesty hlasoval pro odvolání ředitele SŽDC Pavla Habarty, který patří mezi lidi Víta Bárty. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám