Hlavní obsah

Poslanci schválili rozpočet na rok 2013

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Poslanecká sněmovna ve středu odsouhlasila návrh státního rozpočtu na rok 2013 z dílny Miroslava Kalouska (TOP 09). Pro hlasovalo 100 poslanců ze 188 přítomných.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek na středečním jednání Sněmovny.

Článek

Původní návrh státního rozpočtu poslanci na návrh Miroslava Kalouska smetli koncem října ze stolu. Nepodařilo se totiž prosadit zvýšení DPH, s nímž rozpočet počítá.

Kalousek po překonání krize v ODS, kdy se šestice poslanců vzepřela proti vládnímu daňovému balíčku, představil nový návrh rozpočtu, který oproti původnímu vychází z říjnové makroekonomické predikce. Počítá se schodkem ve výši 100 miliard korun, tedy o pět miliard nižším ve srovnání s letošním rokem.

Ministr financí na konci jednání ve Sněmovně slíbil, že vláda dodrží navrhovaný deficit v roce 2013, stejně jako se jí to podařilo v letošním roce. Tomu oponoval předseda komunistů Vojtěch Filip. Po odsouhlasení návrhu zákona si Kalousek s premiérem Petrem Nečasem (ODS) pogratulovali.

Poslanci ve středu odsouhlasili rovněž zvýšení daně z přidané hodnoty o jeden procentní bod v obou sazbách. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám