Hlavní obsah

Poslanci pojali interpelace konstruktivně a raději ani nezkoušeli hlasovat

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční interpelace na členy vlády pojali poslanci ve čtvrtek zodpovědně a konstruktivně. Protože vládní lavice zely prázdnotou a poslanců se v sále nacházela zhruba čtvrtina, takže Sněmovna nebyla usnášeníschopná, nenavrhovali přítomní interpelující poslanci usnesení, o nichž by se muselo hlasovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec František Vácha (TOP 09 a Starostové)

Článek

„Já bych samozřejmě usnesení navrhl, ale nechci riskovat, víte co. Já to nechci říkat tady před lidma, protože bysme měli ostudu,” přiznal po debatě o financování školství poslanec TOP 09 František Vácha.

„Já vám děkuji za konstruktivní přístup,” ocenil postup místopředseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO), který si byl stejně jako Vácha vědom toho, že k hlasování by nemohlo dojít, neboť Sněmovna je usnášeníschopná v případě přítomnosti alespoň třetiny poslanců.

Při další Váchově interpelaci se situace opakovala. „Je nás tady 55, víme, že by nás tady mělo být 67. Já samozřejmě nebudu přicházet s nějaký usnesením,” dodal poslanec a jen mimo záznam konstatoval, že s odpovědí na svou interpelaci nesouhlasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám