Hlavní obsah

Poslanci Nacher a Čižinský i primátor mají negativní testy na covid-19

Novinky, ber, ren, ven
Praha
Aktualizováno

Poslanci Patrik Nacher (ANO) a Jan Čižinský (KDU-ČSL) i primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) mají negativní testy na koronavirus. Všichni se účastnili v pondělí společného jednání rady, kde byl přítomen i náměstek Petr Hluboček (STAN). Ten má od úterý pozitivní test na covid-19.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Patrik Nacher a Zdeněk Hřib na jednání zastupitelstva hlavního města Prahy 6. června 2019.

Článek

„Tak jsem snad poprvé v životě ve stavu, kdy být negativní je jednoznačně plus a velká úleva pro mě a mé okolí, včetně Sněmovny,” napsal na Twitter Nacher.

„Na koronavirus mám negativní test. V karanténě zůstávám,” uvedl na Twitteru také Čižinský.

Negativní test byl potvrzen i primátorovi Zdeňku Hřibovi. „Od včerejšího rána dále pokračuji v práci vzdáleně a většiny plánovaných schůzek se účastním online přes videokonferenci. Včerejší odběr na koronavirus vyšel dnes negativně, ale karanténa nadále platí až do 29. 6.,” napsal Novinkám.

Koronavirus na magistrátu: Hřib s Pospíšilem se hádají, kdo za to může

Domácí

Negativní testy už mají potvrzeny i náměstek pro územní rozvoj Petr Hlaváček (TOP 09) nebo šéfka klubu ODS Alexandra Udženija.

Trasují Hlubučkovy kontakty

Nákazu koronavirem v úterý večer Novinkám potvrdil sám pražský náměstek Hlubuček. Právě od něj se mohl virus šířit dál, ale zatím se to neděje. Nákaza se neprokázala ani u jeho asistenta Tomáše Nakládala. Hygiena nyní trasuje všechny, kteří s ním přišli do kontaktu.

Z možné nákazy měli strach i někteří poslanci a šéf Sněmovny Radek Vondráček kvůli tomu všechny vyzval k dodržování hygienických pravidel, jako je nošení roušek a dodržování rozestupů.

Na testy šli hasiči

Obavy z nákazy mají také pražští hasiči, jejichž zbrojnice náměstek Hlubuček minulý týden navštívil. „Na testy byli odesláni ti příslušníci, kteří přišli do přímého kontaktu s panem náměstkem Hlubučkem a zároveň proběhlo interní trasování dalších kontaktů pro případ potvrzení nákazy v našich řadách,” potvrdila za krajské vedení hasičů v Praze  Kateřina Suchánková.

Na testy šlo celkem 16 hasičů, nikdo z nich do té doby nevykazoval žádné příznaky nemoci covid-19. První výsledky jsou zatím příznivé. „Ve čtvrtek 18.6.2020 po 15.hodině sbor získal prvních 6 výsledků. Zatím jsou testovaní příslušníci, včetně krajského ředitele HZS hl. m. Prahy a jeho náměstka pro IZS, negativní,” potvrdila Suchánková.

Testovaní hasiči s negativním výsledkem se tak mohou vrátit do služby a není jim nařízena karanténa.

Reklama

Výběr článků

Načítám