Hlavní obsah

Poslanci ANO zveřejnili své majetky, neuvádějí ale vše

Poslanci zvolení za hnutí ANO v neděli zveřejnili na webových stránkách hnutí svá majetková přiznání, některé údaje v nich ale neuvádí. Podle mluvčí ANO Radky Burketové se poslanci dohodli, že například údaje o výši hypoték či cenných papírech veřejně uvádět nebudou. Kompletní dokumenty předali do advokátní úschovy.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek (vpravo) s Andrejem Babišem a Martinem Stropnickým

Článek

Zástupci ANO před volbami slíbili, že do týdne od složení poslaneckého slibu zveřejní svoje majetky. Termín uplyne v pondělí. Některá přiznání ještě v neděli odpoledne na webu chyběla.

Předseda hnutí a miliardář Andrej Babiš v dokumentu uvádí, že kromě stoprocentního vlastnictví firem skupiny Agrofert a firem SynBiol a Kostelecké maso uzeniny vlastní rodinný dům v Průhonicích a byt v pražské Bubenči. Do jeho majetku patří také pozemky v několika obcích, další dva rodinné domy, zahrady a orná půda na Slovensku.

Informace o úvěrech chybí

Poslanci ale například neuvádějí informace o tom, jak velké splácejí úvěry. "Tyto informace jsou uvedeny v příloze, která byla předána do advokátní kanceláře pro případ, že by v budoucnu bylo potřeba se do dokumentu podívat. Pro některé poslance jsou například údaje o stavu na účtu citlivou záležitostí, proto se dohodli na tom, že konkrétní částky nebudou uvádět," řekla Burketová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám