Hlavní obsah

Popadané stromy zastavily provoz na D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Provoz na dálnici D1 ve směru na Brno byl na Vysočině ve čtvrtek v podvečer opět zastaven. Na 119. kilometru v silném větru popadaly na vozovku stromy. Kolona měla v podvečer 14 kilometrů. V půl osmé byl ve stejném místě uzavřen i jeden pruh ve směru na Prahu. Dálnice zůstane mezi 119. až 134. kilometrem na Brno zavřená až do rána. Silničáři budou kácet a odklízet stromy kvůli silnému větru, uvedlo ŘSD.

Foto: ŘSD

Situace na 117. kilometru D1 před osmou hodinou večer.

Článek

Policie začala dálnici zavírat zhruba v půl šesté večer a dopravu odklání na silnici 602 na exitu 119. Podle mluvčí policie Dany Čírtkové lze sjet ve směru na Brno z dálnice ve Velkém Beranově a znovu se na ni vrátit u Měřína.

Kolona se rychle zvětšovala a v šest hodin sahala až na 105. kilometr.

Kvůli popadaným stromům uzavřeli silničáři dálnici už odpoledne na 128. kilometru a také tam se bude pracovat až do rána. Podle mluvčí policie Dany Čírtkové spadly po 14:00 dva stromy, zhruba po hodině byla dálnice zprovozněna. Strom na dálnici spadl i ve 12:15, zasáhl projíždějící auto, nikdo se nezranil a provoz nemusel být zastaven.

Popadané stromy blokují i silnice jinde v kraji – u obcí Lipník na Třebíčsku, Štoky na Havlíčkobrodsku nebo Sněžné na Žďársku. Hasiči popadané stromy odstraňují asi na 30 místech. Problémy jsou kvůli silnému větru také na železnici.

Podle mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárky Lapáčkové Beránkové je na Havlíčkobrodsku bez elektřiny několik desítek domácností. Společnost eviduje poruchy na třech vedeních vysokého napětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám