Hlavní obsah

Politický náměstek je hnusná instituce, je třeba ji vymýtit, řekl Zeman

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lány

Prezident Miloš Zeman se v nedělním pořadu Hovory z Lán na Radiožurnálu zastal ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO). Ostře se také vyslovil proti praxi, kdy koaliční strany obsazují ministerstva, která nemají v gesci, politickými náměstky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Považuji za naprostou pitomost, jestliže koaliční strany obsazují tzv. politického náměstka, který není odborník a jedinou funkcí je hlídat ministra. Spory si mají ministři vyřídit na vládě. Proto podporuji co nejtvrdší verzi služebního zákona, která hnusnou instituci politických náměstků pokud možno vymýtí,“ řekl Zeman.

„Pokud jde o paní ministryni Válkovou, udělala chybu s Hanou Marvanovou, znám ji dlouhá léta jako jednu z mnoha předsedů zkrachovalé Unie svobody, tak o ní, a to říkám s krajní zdvořilostí, nemám nejlepší mínění,“ uvedl prezident.

„Pokud jde o Pavla Šterna: Představte si, že by náměstek exministryně Vlasty Parkanové odmítl poskytnout podklady, kolik bude stát letadlo CASA. Pokud pan Štern odmítl podklady poskytnout, byl oprávněně vyhozen a důvody pro vyhazov se zdvojnásobily, pokud na ministryni podal trestní oznámení,“ podpořil Válkovou Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám