Hlavní obsah

Trestní oznámení Jermanové na záchranářku Brožovou policie odložila

– Praha
Novinky, alt

Policie odložila trestní oznámení, které podala hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) za šíření poplašné zprávy na záchranářku Veroniku Brožovou a vydavatele listu Náš region, společnost A 11. Jermanové, která trestní oznámení podepsala, vadilo, že si Brožová v otevřeném dopise, který list otiskl, stěžovala na nedostatek roušek.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO)

Článek

„Vítám, že rozhodnutí ve věci oznámení o možném šíření poplašné zprávy učinila Policie ČR v tak krátkém čase,” uvedla Jermanová v reakci.

V minulých dnech nebyla Jermanová schopná říci, na koho oznámení směřuje a tvrdila pouze, že na článek. Následně tvrdila, že je jí záchranářky líto a že se stala obětí politických sporů. Tvrdila také, že je ochotná podepsat petici, která Brožovou podporovala.

Nejsem žádná oběť zákulisních her, odmítá záchranářka tvrzení Jermanové

Domácí

Přitom právě na Brožovou trestní oznámení mířilo. „V uvedeném případě tedy autorka otevřeného dopisu ... Veronika Brožová a společnost A 11, s.r.o. ... rozšířily nepravdivou poplašnou zprávu,“ píše se v oznámení, které kraj podal 19. března a nyní dal jeho text k dispozici.

„Výše popsané skutečnosti tedy nasvědčují tomu, že uvedené osoby se dopustily přečinu šíření poplašné zprávy,“ uvádí oznámení.

Brožová uvedla, že policie ji vůbec v souvislosti s trestním oznámením nekontaktovala a informace má pouze z médií.

Babiš o sporu Jermanové se záchranářkou: Trestní oznámení není na místě

Domácí

Server Náš region 17. března zveřejnil článek, jehož součástí byl otevřený dopis Brožové, záchranářky ze Zdib. Ta uvedla, že na jejím stanovišti je v době, kdy je povinnost mít roušky jediný respirátor a tři balíčky ochranných pomůcek k infekčnímu pacientovi, roušky záchranáři používali vlastní. Kraj to odmítal, ochranných pomůcek podle něj měli záchranáři k dispozici dostatek.

Kauza vzbudila velký ohlas, kritici Jermanové upozorňovali, že kritika přišla v době, kdy byl nedostatek roušek všude a podávat trestní oznámení je zastrašování. Trestní oznámení kritizoval i premiér Andrej Babiš (ANO).

Reklama

Výběr článků

Načítám