Hlavní obsah

Polednová se nehodlá dostavit do vězení, nastoupit musí do 20. března

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Bývalá prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová (87) bude muset nastoupit šestiletý trest vězení za podíl na justiční vraždě političky Milady Horákové a dalších tří mužů zřejmě nejpozději 20. března. Právu to v úterý řekl pražský městský soudce Petr Braun. Právník Polednové ale ČTK řekl, že Polednová sama do vězení nastoupit nehodlá.

Foto: Petr Horník, Právo

Ludmila Brožová-Polednová vypovídá u soudu.

Článek

"Paní Polednová není schopná sama chodit, jet autobusem ani taxíkem," řekl ČTK právník bývalé prokurátorky Vladimír Kovář. "Samozřejmě, až si pro ní přijde eskorta, bránit se jí nebude," dodal.

Soudci Braunovi chce poslat novou žádost o odklad výkonu trestu ze zdravotních důvodů. O přerušení trestu chce požádat také Nejvyšší soud, který v současné době rozhoduje o prokurátorčině dovolání proti odsuzujícímu rozsudku.

Nastoupit bude muset do 20. března

"Výzvu k nástupu do výkonu trestu sepíšu dnes a vypravíme ji poštou ve středu. Počítám, že v pátek 6. března by ji měla paní Polednová obdržet a od té chvíle bude mít přesně 14 dnů na to, aby do výkonu nastoupila,“ upřesnil Braun.

Počítá s tím, že Polednová okamžitě po příchodu do vězení na Borech zamíří do pankrácké vězeňské nemocnice, kde tamní lékaři provedou podrobná vyšetření jejího zdravotního stavu. Poté rozhodnou, zda Polednová může trest absolvovat, nebo půjde kvůli špatnému zdraví domů.

Polednová by si měla odpykat šestiletý trest za podíl na justiční vraždě političky Milady Horákové a dalších tří mužů z roku 1950.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám